Kruvaziyer gemilerine yakıt tedarikinde büyük anlaşma

Venezuela Devleti kuruluşu olan dünyanın en büyük petrol şirketlerinden PDVSA Petroleo S.A. ile Global Yatırım Holding arasında niyet anlaşması imzalandı.

Anlaşma, Dünya Enerji Kongresi dolayısıyla İstanbul’da bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun huzurunda, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ve Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pinoile tarafından imzalandı.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman ağını bünyesinde bulunduran Global Yatırım Holding, bu anlaşma ile kruvaziyer sektörüne yönelik hizmet ve ürün tedarikini daha da güçlendirerek artırmayı hedefliyor.

Global Yatırım Holding bünyesindeki faaliyetler; liman altyapısı, enerji, gayrimenkul ve finans olmak üzere dört ana iş kolu altında toplanıyor. Liman altyapısındaki faaliyetleri; 2004 yılında kurulan iştiraki Global Liman İşletmeleri (GLİ) çatısı altında toplanan, kruvaziyer ve ticari liman yatırımlarından oluşuyor.

GLİ bugün, 2 kıta 8 ülkedeki 13 limanı ile Akdeniz’den Asya Pasifik’e kadar uzanan geniş hinterlandı ile “Dünyanın En Büyük Kruvaziyer Liman İşletmecisi” konumuna ulaşmış durumdadır.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi

Güçlü talep potansiyeli ve mükemmel hinterlant erişimi oluşturan, Türkiye’de Ege Port – Kuşadası, Port Akdeniz – Antalya, Bodrum Yolcu Limanı – Muğla ve yurt dışında Barselona Limanı – İspanya, Port of Adria (Bar Limanı) – Karadağ, Lizbon Yolcu Terminali – Portekiz, Malaga Kruvaziyer Limanı – İspanya, Singapur Kruvaziyer Limanı – Singapur, Valletta Kruvaziyer Limanı – Malta, Dubrovnik Kruvaziyer Limanı – Hırvatistan ve Venedik Kruvaziyer Limanı – İtalya, Ravenna Kruvaziyer Limanı – İtalya, Cagliari Kruvaziyer Limanı – İtalya ile stratejik konuma sahip 13 ticaret ve yolcu limanından oluşan önemli bir iş hacmine sahip olan GLİ, benzersiz avantajlar sunmaya devam ediyor.

Operasyonunu yürüttüğü, ihalesini aldığı ve bağlayıcı sözleşmeler imzaladığı limanlarla birlikte GLİ, 2015 yılında yaklaşık 5.5 milyon yolcuya hizmet vererek Akdeniz’deki pazar payını yüzde 20’ye ulaştırmış, toplam 1.5 milyon ton kargo ve 215 bin TEU konteyner elleçledi.

ViraHaber.com

TURİZM Haberleri

Emrah Yılmaz Çavuşoğlu: Turizm Haftası'nda 100 Milyon Turist ve 100 Milyar Dolar Hedefi
Türkiye Turizmde 2024 Yılına Damga Vuracak
Celestyal Discovery’nin Ege’deki Yolculuğu Başladı
Kruvaziyer Limanlar En Büyük Avantajlarımızı Oluşturuyor, Yeni Rekorlar Gelecek
‘Icon of the Seas’ Dünyanın En Büyük Transit Limanına Demir Attı