Kum kosteri ile yelkenli tekne battı

İstanbul'da, akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, denizde kazalara neden oldu. Kartal-Adalar arasında bir kum kosteri ile Pendik açıklarında bir yelkenli fırtınada battı.

Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Pendik açıklarında, içerisinde 4 kişi bulunan yelkenli tekne, saat 18.00 sıralarında, dolu yağışı ve fırtına sebebi ile alabora olma tehlikesi geçirdi. Rüzgarın etkisi ile yan yatan yelkenli tekneyi güçlükle kıyıya yaklaştırmayı başaran 4 kişilik ekip, çevredekiler tarafından karaya çıkarıldı. Tekne ise kayalıklara çarparak battı.

Aynı saatlerde Bilal Çavuşoğlu adlı kum kosteri, ani fırtına nedeniyle Kartal ve Adalar arasındaki bölgede battı. Bölgeye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri yönlendirildi. Kum kosterinde bulunan 5 kişi, yardıma giden Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. 5 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

 

Hürriyet

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi'nde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Çanakkale’de 29 Kaçak Göçmen Yakalandı
Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu