Kum Zambağı'nı Koparmanın Cezası 73 Bin TL Olarak Açıklandı

Nesli tükenmekte olan ve Antalya'nın Kumluca ilçesinde açan Kum zambaklarını koparanlara 73 bin TL para cezası uygulanacağı açıkladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Datça Şefi Mustafa Kamil Uslu, nesli tükenmekte olan ve Antalya'nın Kumluca ilçesinde açan Kum zambaklarını koparanlara 73 bin TL para cezası uygulanacağını belirtti.

Kum zambaklarının nesli tehlike altında söyleyen Mustafa Kamil Uslu,  "Kum zambakları bizim çok özel türlerden biridir. Sadece ülkemizde değil, dünya ölçeğinde koruma altında olan türler arasında yer alır" dedi.

Kum zambaklarını sökenlere 'biyolojik çeşitliliği tahrip etmek' suçundan 73 bin 747 TL idari para cezası kesildiğini belirten Uslu, benzer olaylarla karşılaşılması halinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlükleri'ne bilgi verilmesini istedi.

Antalya ve çevresinde çiçek açan kum zambakları, Kumluca ve Mavikent Sahilinde yoğun olarak görülürken, Kumluca Sahilindeki yaklaşık 50 kum zambağı yerli halk tarafından büyük ilgi görüyor.

Vira Haber

ÇEVRE Haberleri

Muğla Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği
Belediye Başkanı Dalış Yaptı, Su Altından Müjdeyle Çıktı
Çanakkale Boğazı'nın Rengi Değişti; Avrupa Yakası Mavi Olarak Kaldı
Jeotermal Su Desteğiyle Tatlı Su Karidesi ve Balık Yetiştiriciliği Projesinde Üretim Başlıyor
TUI Junior Academy Türkiye, Kıyıların Korunması İçin Genç “Eko Şampiyonlar” Yetiştiriyor