Kurucaşile'de Ahşap Yat ve Tekne Tersanesi Projesi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile ilçesinde ahşap yat ve tekne tersanesi yapılması için Hazine arazisinin kiralanması konusunda işlemleri başlattıklarını bildirdi.

Tunç, ilçedeki limanda faaliyet gösteren tekne imalathanelerini gezerek tekne ustalarıyla sohbet etti. Ahşap yat ve tekne yapımını daha da geliştirmek istediklerini anlatan Tunç, şöyle konuştu: 

"Osmanlı'dan günümüze kadar ilçede yat ve tekne yapımı sürüyor. Liman mevkisinde Hazine arazisinin ahşap yat ve tekne tersanesi için kiralanması konusunda işlemleri başlattık. Bartın Üniversitesine bağlı Gemi İnşa ve Yat İşletmeciliği Bölümünün de Kurucaşile'de açılması büyük bir kazanımdır. İlçede yükseköğrenim gören öğrenciler, hem teorik hem de uygulama açısından önemli bir avantaja sahip olacaklardır."

A.A. 

GÜNCEL Haberleri

Shiproute 2026, Almanya'nın Misafir Ülke Katılımıyla Düzenlenecek
Çanakkale'de Göçmen Kaçakçılığı Yapan Suç Örgütü Çökertildi: 41 Tutuklama
Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Av Araçlarına Markalama Çalışması Yapıldı
Sahil Güvenlik'ten Kaçamadılar: 18 Göçmen Yakalandı
150 Milyon Dolarlık Yüzen Saray Bodrum'da