Libya'da göçmen teknesi battı: 40 ölü

Libya açıklarında, Afrika kökenli kaçak göçmenlerin bulunduğu tekne battı. En az 40 kişi hayatını kaybetti.

Akdeniz'de yeni bir kaçak göçmen faciası yaşandı. Afrika kökenli kaçak göçmenlerin bulunduğu tekne battı. 

Libya İçişleri Bakanlığı, kazanın Trablus'un 60 kilometre açığında gerçekleştiği bilgisini verdi. Teknedeki göçmelerin 51'i ekipler tarafından kurtarıldı. Ancak kazada, en az 40 kişi hayatını kaybetti. 

Libya, kaçak göçmenlerin yasadışı şekilde ve can güvenliği sağlanmaksızın Avrupa'ya ulaşmak için en sık kullandığı güzergahlardan birisi. 

Son olarak üç gün önce Libya açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 4 kişi öldü, 74 kişi kaybolmuştu 

Afrika'dan kaçak göçmen akınına uğrayan İtalya ise, Mart ayında yaklaşık 4 bin kaçak göçmeni kurtarmıştı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

DENİZ KAZALARI Haberleri

Çanakkale Boğazı’ndan Geçen Konteyner Gemisi Makine Arızası Nedeniyle Demirletildi
Bartın'da Bot Alabora Oldu: 2 Kişi Kurtarıldı
Marmaris'te İskeleye Çarpan Tekne Karaya Oturdu
Vurulan Tanker KAIROS'ta Sızıntı Tespit Edildi
Kocaeli’de Tekne Alabora Oldu