"Marina Eğitimleri" projesiyle çocuklar denizi öğreniyor

D-Marin Kids ve TURMEPA işbirliği ile hayata geçirilen “Marina Eğitimleri” Projesi ile çocukların, denizdeki yaşamı ve denizlerin geleceğini kurtarmayı öğrenecekleri projenin ilk ayağı Dalaman’da gerçekleştirildi.

Çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen D-Marin Kids ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 22 yıldır hizmet veren TURMEPA, çocuklar için bir araya geldi.

D-Marin Kids ve TURMEPA, Dalaman, Bodrum ve Didim köy ilkokullarındaki çocuklar için başlattıkları “Marina Eğitimleri” projesinin ilk etabını Dalaman’da gerçekleştirdi.

Öğrenirken, eğlendiler

Okul eğitimleri, proje çalışmaları, yarışma ve ödüllerle dolu bir içerikten oluşan “Marina Eğitimleri” projesinin ilki Dalaman’da bulunan Şerefler ve Çöğmen ilkokullarında 1 – 3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

Özel oyunlar ile çocuklar eğlendi

TURMEPA eğitmenleri, çocuklara denizlerdeki hayatı, ekosistemi, deniz temizliğinin önemini anlatırken özel oyunlar oynatarak çocukların eğlenmelerini de sağladı. Çocuklara denizi anlatmanın yanı sıra denizle buluşturmayı da amaçlayan “Marina Eğitimleri” projesi kapsamında öğrenciler D-Marin Göcek’e ziyarette bulundu. D-Marin çalışanlarının mentorluk yaptığı gezide çocuklar deniz ve marina hayatına dair bilgiler edindi.

Çocuklar kendi projelerini de yapacaklar

Marina Eğitimleri projesi kapsamında çocuklar ayrıca bir projenin nasıl yapılacağı ve hayata nasıl geçirileceği konusunda eğitilerek proje yapmayı öğrendiler. Kendi projelerini yaratan çocukların projeleri genel bir değerlendirme sonrasında ödül kazanabilecek.  

Bu yarışma ile çocuklar bir bilim insanı gibi düşünerek, yeni fikirler ve projeler üretecek. Programla birlikte yaratıcı ve akılcı düşünme, sorgulama, çözüm odaklı olma, keşfetme ve paylaşma becerilerini geliştirmeyi öğrenecekler. Hazırlayacakları proje ile denizlerin temiz kalması için fikirlerini sunacak olan çocuklar, öncelikle denizlerde yaşanan sorunları araştırarak bu sorunların başta deniz yaşamına, daha sonra da deniz dışında yaşayan canlılara ve insan yaşamına nasıl zarar verdiğini sorgulayacaklar.

“Marina Eğitimleri” projesi ile çocuklar denizlerin önemini anlayacak, yeni fikirler üretecek

Marina Eğitimleri projesinin amacı, eğitimlerin sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara bakış açısına ışık tutmak ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmesini sağlamak.

D-Marin bünyesinde yer alan Turgutreis, Didim ve Göcek marinalarının bulunduğu illerde pilot bölge olarak seçilen okullarda yürütülecek proje, ilk yılında 300 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.  

1 Kasım tarihinde Dalaman Şerefler ve Çöğmen İlkokullarında başlayan proje, toplamda 6 köy okulunu dolaşarak Didim Akköy İlkokulu’nda son bulacak. 

ViraHaber.com

DENİZ KÜLTÜRÜ Haberleri

Mavi Nefes Projesi İle 2 Yılda Toplam 200 Ton Atık Toplandı
Doğaseverler, Kıyı Kirliliğine Dikkat Çekti
DEKAMER’den ‘Deniz Çayırları Günü’ Paylaşımı
Denizlerde Korkutan Sıcaklık Artışı
Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı