Mavi Marmara gemisinin yeni ismi "Gazi M." oldu

Gazze’ye yardım götürürken İsrail tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinin adı, ‘Gazi M.’ olarak değiştirildi.

Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail komandoları tarafından yapılan baskın sonrasında 9 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Mavi Marmara gemisini İnsan Hak ve Hürriyeti İnsani Yardım Vakfından süreli olarak kiralayan Denka Denizcilik ve Ticaret Limited Şirketi, ismini ‘Gazi M’ olarak değiştirdi. Gemi İstanbul -Sarayburnu ve Marmara Adası arasında yolcu taşımacılığına başlayacak.

Denka Denizcilik ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü İsmail Ardahan, Mavi Marmara gemisini İnsan Hak ve Hürriyeti İnsani Yardım Vakfından süreli olarak kiraladıklarını söyledi.

Mavi Marmara gemisinin ismini ‘Gazi M’ olarak değiştirildiğini açıklayan Ardahan, “Uzun yıllar hizmet verdiği Avşa ve Marmara adası halklarının hizmetine tekrar sunulmak üzere gerekli girişimlerde bulunduk. Hat izni konusunda yetkili makamlara başvurular yaptık. Geminin sefer hazırlıkları ve yenileme çalışmaları tamamlanmak üzere” dedi.

Okulların kapanmasıyla birlikte Sarayburnu – Avşa Adası ve Marmara Adası arasındaki seferlere başlayacaklarını kaydeden Ardahan, “Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’un bu konuda yapmış olduğu olumlu çalışmalar ve destekleri ile sadece yaz sezonunda değil kış sezonunun büyük bir kısmında da ‘Gazi M” gemisinin hizmet vermesi planlanmaktadır” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi'nde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Çanakkale’de 29 Kaçak Göçmen Yakalandı
Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu