Meteoroloji Uyardı: "Adana Olağanüstü Kurak İl Oldu"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı değerlendirmede Adana’nın son dönemlerde çok yağış almadığını ve olağanüstü kurak il olduğunu bildirdi.

Şubat ayında Türkiye’de 28.7 derece ile sıcaklık rekoru kıran Adana Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı 24 aylık standart yağış indeksi meteorolojik kuraklık durumuna göre olağanüstü kuraklık yaşayan iller arasında gösterdi. Öte yandan ASKİ (Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi)’nin paylaştığı verilere göre Adana’nın içme suyunu karşılayan Çatalan Barajında, doluluk oranı yüzde 77,85 olarak açıklandı.
Adana’da Şubat ayının kurak geçmesine rağmen henüz böyle bir riskin olmadığı belirtildi. Ancak kuraklığın böyle devam etmesi sonucunda Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı verilere göre ileriki yıllarda olağanüstü kuraklık derecesinde riskler ortaya çıkabileceği kaydedildi.

Vira Haber 

GÜNCEL Haberleri

KTÜ’de Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Deniz Ticaretine Etkileri Ele Alınacak
Yalova'dan 10 Ayda 915 Milyon Dolarlık İhracat
Karadeniz'de Dron Saldırısında Vurulan Dev Gemi İstanbul Boğazı'ndan Geçirildi
Yunanistan’dan İsrail’e Gidecek Yolcu Gemisine Bomba İhbarı
28 Kişinin Hayatını Kaybettiği Filo Jet Faciasında Ailelerden Suç Duyurusu