MHP'den Galataport takibi

MHP'li vekil Lütfü Türkkan, Galataport ihalesininin peşini bırakmıyor. Türkkan, Bakan Bayraktar’a Galataport’un çevreye vereceği zararlar konusunda bilgi vermesini istedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Galataport ihalesininin peşini bırakmıyor. Daha önce Galataport’un 702 milyon dolar gibi düşük bir bedelle neden Doğuş Holding’e verildiğini Maliye Bakanı’na soran Türkkan, şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a Galataport’un deniz doldurularak yapılacak bir proje olması nedeniyle çevreye vereceği zararlar konusunda bilgi vermesini istedi.

Galataport’un ekosisteme, insan ve kent yaşamına zarar verecek bir proje olduğu, ne kadar güvenli olup olmadığının tartışılır olduğu da inşaatçılar, çevreciler ve şehir plancıları tarafından da dile getirildiğini belirten MHP’li Türkkan, önergesinde bu projenin esas amacının rant amaçlı olduğunu belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’a İstanbul Salıpazarı Liman Sahası ihale edilmeden önce başta Şehir Plancıları Odası olmak üzere konunun uzmanlarından görüş alınıp alınmadığını soran Türkkan, alındıysa bu görüşlere ne kadar uyulduğunu sordu.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Denizci Öğrenciler Derneği, Moda Deniz Kulübü’nde "Denizcilikte Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik" Söyleşisini Gerçekleşti
“Önüm Arkam Deniz, Sağım Solum Gemi” Resim Yarışması Düzenleniyor
Acı Kaybımız: Mukaddes Kalkavan Hayatını Kaybetti
İran ile Rusya'nın Ortak Deniz Tatbikatı Sona Erdi
Rize’de Dev Dalgalar Karadeniz Sahil Yolu'na Ulaştı