Mississippi Nehri artık ölüm taşıyor

Amerika Birleşik Devletleri’ni boydan boya geçen Mississippi Nehri denize döküldüğü Louisiana eyaleti kıyılarında balık ölümlerine yol açıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ni boydan boya geçen Mississippi Nehri denize döküldüğü Louisiana eyaleti kıyılarında balık ölümlerine yol açıyor.

Yaz aylarında gözlenen bu toplu ölümlerin son dönemde daha büyük boyutlara ulaşması endişeye yol açıyor. Uzmanlara göre balık ölümleri suda oksijen azalmasından kaynaklanıyor. Bunun sorumlusuysa ülkeyi boydan boya kateden Mississippi Nehri’nin taşıdığı tarımsal gübre ve diğer kimyasallarla sanayi atıkları.

Bu atıklar sonucu oluşan yosunlar canlıları oksijenden mahrum bırakıyor. Bu durum iki milyar dolarlık balıkçılık sektörü için çok büyük tehdit oluşturuyor.

Mississippi Nehri’nin döküldüğü Meksika Körfezi denizlerde kirliliğin en üst düzeye çıktığı, canlı yaşamın yok olma sınırına ulaştığı ölü bölgelerin başında geliyor.

Ölü bölgelerin bulunduğu diğer yerler arasında, Güney Amerika, Gana, Çin, Japonya, Avustralya, Yeni Zelanda, Portekiz ve İngiltere açıkları bulunuyor. Ölü bölgelerin sayısının ve alanının her yıl büyük bir hızla arttığı belirtiliyor.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

7. TYBA Yacht Charter Show Marmaris’te Kapılarını Açtı
STM’den Sürü Kamikaze İnsansız Deniz Aracı Hamlesi Mavi Vatan’ın Yeni Muhafızı “YAKTU” SAHA’ya Çıktı
“Made In Eu” İhracatçıyı Da Lojistik Sektörünü De Memnun Edecek
DAKSAR’dan İMEAK DTO’ya Deniz Güvenliği Teşekkürü
İngiltere: "3 Britanyalı, Hantavirüse Yakalandı"