Müsteşarlık kapatılacak mı?

Deniz Ticaret Odası meclis toplantısında konuşan DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’nun, Denizcilik Müsteşarlığı’nın kapatılması yönünde duyumlar aldıklarını söylemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Savunma Bakanı İSmet Yılmaz'ın da katıldığı Deniz Ticaret Odası meclis toplantısında konuşan DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’nun, Denizcilik Müsteşarlığı’nın kapatılması yönünde duyumlar aldıklarını söylemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Kaptanoğlu, Denizcilik Müsteşarlığı’nın denizciler için çok önemli olduğunun altını çizerek, “Müsteşarlık kurulduktan sonra 1 Temmuz'u denizcilik bayramına dönüştürdük. Beyaz bayrak v.s hepsi teşkilatın iyi noktaya gelmesinden sonra oldu. Bir müessesinin teşkilatı ne kadar güçlü ve geniş olursa o müessese o kadar güçlü olur” ifadelerini kullandı.

Kaptanoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün 25 milyon dwt ile, yatlarıyla, limanlarıyla, balıkçılarıyla Türkiye bence denizci ülke olmuştur. Biz Sayın Bakanımızla Adalet Bakanlığı'na giderek Denizcilik Müsteşarlığı için çabaladık. Bu bakanlıklar kurulurken hep takip ettim. Denizcilik sektörü ayrı bir güçtür. İnşallah benim duyumlarım yanlıştır. Müsteşarım da Başbakanım da duysun. Ama öyle bir zannediyorum ki bir hata olabilir. Umarım Müsteşarlığımız eski Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü gibi olmaz. Ölmeden ölmüş ölürüz. Bizim bir idealimiz var. Kendi zenginliklerimiz için çalışmadık. Yarın bir kriz olursa zenginlik fakirlik kalmaz. Ben ülkem için çabalıyorum. Herhalde kimse böyle bir şey beklemiyordu. Denizcilik Müsteşarlığının devamında yardımlarınızı bekliyoruz."

Virahaber

GÜNCEL Haberleri

Karadeniz’deki Gemi Saldırıları ICS Aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi’ne Taşındı
Türk Yüzücü Ece Demir, Amerika'da Tarihe Geçti
Türk Somonu Üretim Alanları Denetlendi
Trabzon'da Palamut Bereketi: 1 Eylül'den Bu Yana Bin 300 Ton Palamut Avlandı
13 Hafta Boyunca Gözlerini Denizden Bir An Bile Ayırmadılar