Nijerya'da kaçırılan biri Türk 19 denizci kurtarıldı

Batı Afrika ülkesi Nijerya açıklarında bir petrol tankerinin korsanlar tarafından saldırıya uğraması sonrası kaçırılan biri Türk 19 kişilik mürettebat kurtarıldı.

Nijerya açıklarında bir petrol tankerinin korsanlar tarafından saldırıya uğraması sonrası kaçırılan biri Türk 19 kişilik mürettebat kurtarıldı.

Yunan nakliye şirketi Navios Tanker Management tarafından yapılan açıklamada, "Kaçırılan mürettebat serbest bırakıldı. Şimdi güvende ve sağlık kontrollerinden geçirildiler." ifadelerine yer verildi.

Gemicilerin psikolojik ve fiziksel sağlık durumlarının iyi olduğu, yakında evlerine dönecekleri bilgisi paylaşıldı.

Şirket yönetimi, fidye için kaçırılan denizcilerin nasıl kurtarıldığına ya da fidye verilip verilmediğine dair bilgi vermedi.

Nijerya'nın Gine Körfezi'ndeki Bonny Adası açıklarında 3 Aralık'ta saldırıya uğrayan tankerden biri Türk, 18'i Hint 19 kişilik mürettebat kaçırılmıştı.

Gine Körfezi'nde korsanlar tarafından fidye için adam kaçırma olaylarına sıklıkla rastlanıyor.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Asyaport’ta Kıyı Elektriği Sistemiyle 5 Bin Ton Karbon Emisyonu Önlendi
Kuzey Kore Dev Savaş Gemisinden Füze Denemesi Yaptı
Hint Okyanusu'na Özgü ‘Portakal Benekli Lagos' Mersin'de Tezgaha Çıktı
AVS, Vefa Kıraathanesi ile Üçüncü Kez İftar Sofrasında Buluştu
Çevre Yönetimi Genel Müdürü ve Ekibi, DTO Ev Sahipliğinde Sektörle Bir Araya Geldi