Nükleer santral için 9 teklif

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapıları ihalesi için 9 teklif verildi.

Mersin'de yapılacak olan Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yaklaşık 1 milyar dolarlık deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesine dokuz teklif verildi.

Türkiye ile Rusya arasında sağlanan mutabakat kapsamında Rusya, dört üniteden oluşacak toplam 4,800 MW kurulu güce sahip Akkuyu Nükleer Santralini 20 milyar dolarlık yatırımla yapacak.

Şirketten edinilen bilgiye göre, ihaleyi kazanan şirket ya da konsorsiyumun 15 Şubat'a kadar açıklanacağı ihaleye teklif verenler şöyle:

*Özaltın İnşaat
*Tekfen İnşaat ve Tesisat
*STFA-Makyol-Rönesans OGG
*Nurol İnşaat
*Limak İnşaat
*Cengiz İnşaat
*Kolin İnşaat
*IC İçtaş İnşaat
*Doğuş İnşaat

Söz konusu ihale, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi kapsamındaki liman yapımı ve soğutma sistemlerinin de içinde olduğu su ve deniz ile ilgili tüm yapıları içeriyor.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "Bu ihalenin bedeli yaklaşık 1 milyar dolar olarak öngörülüyor" dedi.

Proje takviminde, TAEK'ten inşaat lisansının 2015 sonunda alınması, ilk ünite inşaatının ise Ocak 2016'da başlaması öngörülüyor. Bu kapsamda ilk ünitede elektrik üretiminin 2019 yılında başlaması hedefleniyor.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı