Nusret Mayın Gemisi geliyor

Kocaeli Gölcük Donanma Komutanlığı Tersanesi'nde orijinaline sadık kalınarak bire bir benzeri yapılan Nusret mayın gemisinin Çanakkale'de konuşlanacağı Çimenlik Kalesi girişindeki yere seyyar duba iskele yerleştirildi.

Kocaeli Gölcük Donanma Komutanlığı Tersanesi'nde orijinaline sadık kalınarak bire bir benzeri yapılan Nusret mayın gemisinin Çanakkale'de konuşlanacağı Çimenlik Kalesi girişindeki yere seyyar duba iskele yerleştirildi.

1910 yılının sonunda mavi sularla ilk buluşmasından bir asır sonra Kocaeli Gölcük Donanma Komutanlığı Tersanesi'nde bire bir benzeri yapılan Çanakkale Savaşı'nın kahraman gemisi "Nusret", 18 Mart Zafer Bayramı törenleri öncesi Çanakkale'ye getirilecek. Geminin sürekli kalacağı Çimenlik Kalesi girişindeki yerle ilgili yaklaşık 4 aydan bu yana devam eden çalışmalar tamamlanırken, son olarak askeri yetkililer tarafından getirilen seyyar duba iskele de öğle saatlerinde yerine konuldu.

Mart ayı başından itibaren demir zincirlerle sağlamlaştırılmış iskelede bağlı kalacağı açıklanan müze halindeki geminin ziyarete açılacağı, belirli programlarda mayın döşenen bölgeye sefer yapacağı öğrenildi.

Canakkaletravel

GÜNCEL Haberleri

Eskomarine, Dormac Marine & Engineering’in Türkiye’deki Exclusive Acentesi Oldu
Alaçatı Windfest 2026 15 Ülkeden 134 Sporcuyla Başladı
UTİKAD Adayı Ozan Durak, FIATA Genç Lojistik Profesyonelleri Ödülü’nde Dünya Birincisi Oldu.
Dünyanın En Büyük Liman Elleçleme Makinesi Deniz Yoluyla Tek Parça Taşındı
Zengezur Koridoru ve Alsancak Limanı LOGISTECH’te Ele Alındı