O Adaya Seferler Başladı

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Yunanistan adaları arasında gemi ve feribot taşımacılığının başlayacağını, önceliğin ise turizm ve ticaret yatırım temsilcilerine yönelik olduğunu duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ege'de Türkiye kıyılarına yakın olan Rodos, Midilli, Sakız, Patmos, İstanköy ve Leros’a sefer yapacak gemi ve feribotlar için öncelikle turizm meslek sahipleri olmak üzere tüm yolcuların maskeli olması ve yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’sinden fazla yolcu alınmaması koşulu ile seferlere izin verileceğini duyurdu.

Ayrıca gemi ve feribotlarda biniş limanında kullanılan kabin veya koltuğun yolcunun ara limanlarda inmesinden sonra binen diğer yolcu tarafından kullanma yasağının getirildiği açıklandı.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı 15 Haziran'dan itibaren AB ülkeleri arasındaki gemi ve feribot seferlerine izin verileceğini belirtirken, Türkiye ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Kruvaziyerde Değişen Rotalar Türkiye İçin Yeni Fırsatlar Doğuruyor
Muğla, Ekim Ayında 133,4 Milyon Dolarlık İhracat Gerçekleştirdi
Yunanistan’ın Midilli Adası’na Türk Tatilciler Rekoru Kırıldı
Bodrum-Fethiye Arasında Fırtına Uyarısı
Birecik’te 5 Bidon Balık İçin 103 Bin Lira Ceza