Olumsuz hava şartları hamsiyi zıplattı

Samsun'da havaların soğumasıyla birlikte balıkçıların denize açılamaması 'hamsi' fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu. Samsun'da hamsi 12 liradan tezgahdaki yerini aldı.

Samsun'da havaların soğumasıyla birlikte balıkçıların denize açılamaması 'hamsi' fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu. Samsun'da hamsi 12 liradan tezgahdaki yerini aldı.

Tutulan hamsi sayısının azlığı nedeniyle fiyatının şimdilik tavan yaptığını söyleyen Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, "Denizde balık bol ancak hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyretmesi bizi olumsuz etkiledi.

Tekneler kötü hava şartları nedeniyle denize çıkmadı. Çıkanlar ise az miktarda hamsi ile döndü. Ama önümüzdeki günler hava sıcaklığı normale dönecek o zaman hamisinin fiyatı 5 liraya kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımız biraz daha sabretsin bu kış Karadenizliler hamsiye doyacak." dedi.

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Baraj Gölündeki İki Dev Yayın Balığı Oltaya Takıldı
Kastamonu'da Palamut Bolluğu: Tanesi 75 TL'ye Satılıyor
Prof. Dr. Mustafa Sarı, Su Ürünleri Tebliğlerindeki Değişiklikleri Değerlendirdi
Akçakoca Açıklarında Palamut Bereketi: Tekneler Dolu Dönüyor
Turna Avına Çıkan Balıkçıların Oltasına 127 Santimlik Dev Yayın Takıldı