Önce Karadeniz sonra Akdeniz!

Petrol ve doğalgaz aramaları için Norveç’ten alınan gemi dün Çanakkale Boğazı’ndan geçti.

Gemi, önümüzdeki günlerde Beşiktaş İskelesi’ndeki Barbaros Türbesi önünde düzenlenecek törenle kamuoyuna tanıtılacak. Gemi önce 3 ay Karadeniz’de, daha sonra da Akdeniz’de sismik aramalar yapacak.

Geminin üzerinde Sikorsky helikopter pisti de bulunacak.Maden Tetkik Arama’nın (MTA) Türkiye’de inşa ettirmekte olduğu sismik araştırma gemisine verilmesi planlanan Barbaros Hayrettin Paşa adı, TPAO’nun Norveç’ten satın aldığı gemiye nasip oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle, TPAO’nun yeni gemisine Barbaros Hayrettin Paşa’nın ismi verildi. Norveçli Polarcus firmasından 130 milyon dolara alınan, 84 metrelik geminin helikopter iniş pisti de var. Gemi, 2 ve 3 boyutlu sismik veri toplayabilecek. Yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesi ile otomatik olarak yapabilen 2011 yapımı “Barbaros Hayrettin Paşa’’, her biri 6 bin 300 metre uzunlukta 8 jeofon kablosu çekerek kayıt yapabiliyor.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Murat Boğ, DFDS Türkiye Lojistik Genel Müdürü Oldu
Orient Express VI Atabay Chalengers Ekibi, 14. TAYK-Eker Olympos Regatta’da “Büyük” Kupanın Sahibi Oldu
Haliç’in Tarihi Kıyısında Büyüyen Bir Regatta Deneyimi: DenizBank Tersane İstanbul Rowing Cup
TEKNOFEST Mavi Vatan’da 4 Günlük Muhteşem Coşku Sona Erdi
Mavi Yolculuk'ta Tekne Yerine Kabin Kiralama Seçeneği