Ören'de Batan Teknedeki Çocukları Sahil Güvenlik İHA'sı Tespit Etti

Muğla'nın Milas ilçesi Ören açıklarında alabora olan teknede kaybolan 2 çocuk, Sahil Güvenlik İHA'sının tespiti üzerine ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, içinde 8 kişinin bulunduğu tekne henüz belirlenemeyen nedenle battı. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk etapta 3'ü Sahil Güvenlik botuna alınan, 3'ü de kayalıklardan tahliye edilen 6 kişi kurtarıldı. Kaybolan 2 çocuğun bulunması için havadan, denizden ve karadan geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 1 helikopter, 3 bot, 2 dalış timi ve bölgeye gönderilen İHA ile yürütülen çalışmalar sonucu çocukların denizdeki yeri İHA tarafından tespit edildi. Bölgeye yönlendirilen botlar çocukları sağ olarak kurtardı.
AFAD ekipleri de 1 araç, 1 bot ve 3 dalış personeliyle çalışmalara destek verdiği arama-kurtarma faaliyetlerinin tamamlanırken, ekipler normale döndü.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Gemi Brokerleri Derneği 16. Yaşını Kutladı
İran’dan Hürmüz Boğazı’nda Yeni Kontrol Hattını Gösteren Harita
Ankara'da Gümüş Balığı Sezonu, Flamingolarla Birlikte Başladı
Bengisu Avcı, Don't Be Prey Belgeseli'nde
Atlas Okyanusu'ndaki Lüks Yolcu Gemisinde Hantavirüs Alarmı: 3 Ölü