Orfoz ve lahos yasağı devam ediyor

Antalya'da dan Mayıs ayında orfoz ve lahos balıklarının avcılığına yönelik başlayan denetimler devam ediyor.

Antalya İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Komutanlığa bağlı unsurlar tarafından Mayıs ayında orfoz ve lahos balıklarının avcılığına yönelik başlayan denetimler devam ediyor.

Su ürünleri stoklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla getirilen zaman yasaklarının kontrollerinin önemine işaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı; "İçsularda ve denizlerde yapılan su ürünleri avcılığı, Su Ürünleri Kanunu'nun Ticari ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğleri ile düzenlenmektedir. Bu tebliğlere göre orfoz ve lahos balıklarının avcılığı 15 Mayıs-31 Temmuz tarihleri arasında yasaklanmıştır. Bu dönem balıkların üreme dönemi ve avlanması yasak" şeklinde konuştu.

Dallı, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Komutanlığa bağlı unsurlar ile 25 Mayıs-25 Haziran tarihleri arasında orkinos avcılığına yönelik ortak denetimler gerçekleştirildiğini, iki kurum arasındaki işbirliğinin orfoz ve lahos denetimlerinde de devam ettiğini kaydetti.

Su ürünleri kontrollerinin denizde ve karaya çıkış noktalarında devam edeceğini belirten İl Müdürü Dallı; yasağa uymayanların ürünlerine el konulacağına ve 923 TL idari para cezası uygulanacağına dikkat çekti.

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Karakaya Barajı'nda Yakalanan 42 Kiloluk Turna Balığı İlgi Gördü
Beyşehir Gölü'nde Av Yasağı Başlıyor
Osmaniye'de 2 Metrelik Dev Yayın Balığı Vatandaşın İlgi Odağı Oldu
Menteşe Pazarında Hamsi Ucuzladı
Amerikalılar Türk Levreğine Hayran Kaldı