Özgecan için deniz altında pankart açıldı

Mersin’in Bozyazı İlçesinde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla, Tarsus'ta hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anısına ve kadına uygulanan şiddeti kınamak için bir grup balık adam denizin altında pankart açtı.

Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Suat Yalçın Polatkan ve Mersin Balıkadamlar İhtisas Kulübü Başkan Yardımcısı Ertaç İnanoğlu, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına uygulanan şiddete dikkat çekmek için ‘Özgecan’a İthafen’, ‘Kadına Şiddeti Kınıyoruz’, 'Sualtı Canlılarını Korumak İçin Denizlerimizi Temiz Tutalım’ yazılı ve üzerinde Özgecan Aslan’ın resminin bulunduğu pankartla Toslak Koyu’nda dalış yaptı. Ülkemizde ve dünyada kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve Özgecan’ı anmak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde dalış yaptıklarını belirten Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, “Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel yapı taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Suat Yalçın Polatkan ve Mersin Balıkadamlar İhtisas Kulübü Başkan Yardımcısı Ertaç İnanoğlu ise dalıştaki amaçlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamak, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek ve Özgecan Aslan’ı anmak olduğunu söylediler.

Sualtının, kendileri için dürüstlük, saflık ve güzelliğin simgesi olduğunu anımsatan balık adamlar, kadınlar için yaşamın, dünyanın her yerinde, suyun altındaki gibi saf, temiz ve güzel olmasını diledi.

Konuşmaların ardından grup, dalış yaparak, deniz altında pankartları açtılar. 

virahaber.com

DENİZ KÜLTÜRÜ Haberleri

Mavi Nefes Projesi İle 2 Yılda Toplam 200 Ton Atık Toplandı
Doğaseverler, Kıyı Kirliliğine Dikkat Çekti
DEKAMER’den ‘Deniz Çayırları Günü’ Paylaşımı
Denizlerde Korkutan Sıcaklık Artışı
Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı