Piyasa denetimi yapan uzmanlara eğitim verildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü ile Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından Liman Başkanlıklarında görevli Piyasa Gözetimi ve Denetimi yapan uzmanlara yönelik eğitim verildi.

Bu eğitimde öncelikli olarak Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından, yıllara göre  Liman Başkanlıklarınca Gezi Tekneleri Yönetmeliği kapsamında yer alan ürünlere ilişkin gerçekleştirilen PGD sayıları ve Genel Müdürlüğün web sitesinde yer alan PGD’ye yönelik çalışmalar ve yayımlanan talimatlar hakkında bilgi verilmiştir.

İkinci bölümde ise Türk Loydu’ndan Cevat Yardımcı tarafından verilen  eğitimde; Gezi Tekneleri Yönetmeliğinde yer alan teknik gereklilikler, ISO standartları ve standartlar esas alınarak Türk Loydu tarafından oluşturulan kontrol listeleri hakkında detaylı bir eğitim verilmiştir. Ayrıca, 16.01.2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan 2013/53/EU (Gezi Tekneleri Yönetmeliğinin revize edilmiş hali) hakkında bilgi verilmiştir.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi'nde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Çanakkale’de 29 Kaçak Göçmen Yakalandı
Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu