Porsuk Çayı'ndaki balık ölümlerinin nedeni belli oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Alpu ilçesinden geçen Porsuk Çayı''nda yaşanan balık ölümlerinin su seviyesinin azalması ve sudaki oksijenin miktarındaki düşüklükten kaynaklandığını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Alpu ilçesinden geçen Porsuk Çayı''nda balık ölümlerinin olduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçildiği belirtildi.

Açıklamada, su ürünleri kontrol görevlilerinin söz konusu balık ölümlerinin olduğu yerde inceleme yaptığı ifade edilerek, şunları kaydedildi:

"Yapılan ilk gözlemlerde balık ölümlerinin olduğu Porsuk Çayı''nda su seviyesinin azaldığı ve sudaki oksijenin miktarınında düşük olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, balık ölümlerinin sebebini araştırmak için sudan balık ve su numunesi alınmış, alınan balık numuneleri Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü''ne, su numunesi de Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü''ne gönderilmiştir. Analiz sonuçlarının İl Müdürlüğümüze intikal etmesinden ve çalışmaların tamamlanmasından sonra balık ölümleri hakkında ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

virahaber.com

DENİZ KÜLTÜRÜ Haberleri

Datça’da Sahilde Görülen Balık Ölümlerinde Tehlikeli Bir Bulguya Rastlanmadı
Denizlerdeki Hayalet Ağlar Temizleniyor
Zonguldak'ta 14 Milyon Metreküp Atık Su Karadeniz'e Aktı
Deniz Çöplerine Karşı Mücadele
İSKİ’nin Karaburun Tesisi'nde Tepki Çeken Görüntü: Atık Su Denize Boşaltılıyor