Rus savaş gemileri Akdeniz'de 7/24 nöbet tutacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki terör tehdidi nedeniyle Kalibr füzesiyle donatılmış Rus savaş gemilerinin Akdeniz'de aralıksız olarak nöbet tutacağını söyledi.

Suriye'deki terörizmi gerekçe gösteren Rusya Devlet Başkanı Putin, güdümlü seyir füzelerini taşıyan gemilerinin sürekli olarak Akdeniz'de kalacağını söyledi.

Soçi'de askeri üretim faaliyetlerinin ele alındığı bir toplantıda konuşan Putin, "Suriye'deki uluslararası teröristlerin saldırı tehdidinin devam etmesi nedeniyle Kalibr füzeleriyle donatılmış gemilerimiz, Akdeniz'de aralıksız olarak görev yapacak" dedi.

'RUS DONANMASININ VARLIK GÖSTERDİĞİ COĞRAFYA GENİŞLEDİ'

Putin, başta Akdeniz, Kuzey Atlantik ve Asya-Pasifik olmak üzere son yıllarda Rus donanmasının varlık gösterdiği coğrafyanın belirgin şekilde genişlediğine dikkat çekti. Rus lider, donanmanın yüksek savaşa hazırlık durumunun ve etkinliğinin ülkenin ekonomik güvenliğinin sağlanması, stratejik eşitliğin korunması açısından en önemli faktör ve ulusal çıkarların gözetilmesi açısından kritik bir araç olduğunu vurguladı.

'DONANMANIN NÜKLEER CAYDIRICILIĞINI ARTIRACAĞIZ'

Bu arada Putin, Rus donanmasının nükleer caydırıcılıktaki rolünü artırmak için stratejik nükleer kuvvetlerin deniz bileşenlerini güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti. Putin, bu amaç doğrultusunda donanmayı en yeni silah, irtibat, istihbarat ve hedef tespit sistemleriyle donatmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı
Aliağa Körfezi Mavi Dönüşüm Projesi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
"MIDVOLGA-2" İsimli Gemi İçin Uzman Ekipler Bekleniyor