Rusya donanmasını büyütüyor

Rusya donanmasını güçlendirmek için harekete geçti. Rus Savunma Bakanlığı, bu yıl sonuna kadar farklı sınıflardan 50 savaş gemisini filoya katacak.

Rusya Savunma Bakanlığı, bu yılın sonuna kadar Rusya Donanmasına 50’den fazla savaş gemisinin sağlanacağını açıkladı.

Açıklamada, “Donanma için yeni gemilerin inşaatı devam ediyor. Donanmanın, 2014 sonlarına kadar, farklı sınıflardan 50’den fazla savaş gemisi alması planlanıyor” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kuzey ve Pasifik filolarında stratejik amaçlı füze denizaltı gruplarını oluşturma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Çok amaçlı nükleer denizaltı Severodvinsk’in inşaatının tamamlandığı ve donanmaya teslim edildiği belirtildi.

Ayrıca devriye gemileri, Raptor hücumbotları ve 12 çok fonksiyonlu modüler kurtarma botları inşa ediliyor.

Yeni nesil mayın süpürme gemisi Akademik Kovalyov’un suya indirildiği ve yeni kruvazör Stoykiy’de bayrağın göndere çekildiği kaydedildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

DenizBank Tersane İstanbul Rowing Cup’ta Büyük Ödül Heyecanı
NCD Sözleşmesi Türkiye’nin Ticaret ve Lojistikteki Konumunu Güçlendirebilir
MAVİ VATAN’DA Tarihi Buluşma: Türk Bayrağını Al, Körfeze Gel
Costa Cruises’dan Türkiye’de yeni ofis
DEHUKAM Deniz Hukuku Kapasite Geliştirme Programı Gerçekleştirildi