Rusya'nın da katıldığı Black Sea Hawk tatbikatı nefesleri kesti

Rusya'nın da katıldığı Black Sea Hawk tatbikatı nefesleri kesti

Tatbikatın ilk aşamasında, ulusal koordinasyon merkezleri arasında tesis edilen otomatik bilgi değişim sistemi üzerinden istihbarat akışı sağlandı. İkinci aşamada ise gemi sorgulama ve araması, denizde denetim faaliyetleri, arama kurtarma ve tıbbi tahliye alanlarında çalışmalar gerçekleştirildi.

Tatbikatta, Türkiye'ye ait 2 sahil güvenlik gemisi, 4 arama-kurtarma botu, 1 hava kurtarma uçağı, 3 helikopter, 1 özel harekat timi ve 2 emniyet timi, Bulgaristan'a ait 1 sınır muhafaza botu, Romanya'ya ait 1 açık deniz karakol gemisi ve Rusya'ya ait 1 açık deniz karakol gemisi kullanıldı.

Senaryo gereği açık denizde teröristler tarafından kaçırılan yolcu gemisine yapılan operasyon ile kazazedelerin denizden kurtarılma anları nefes kesti.

Tatbikat, Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler arasındaki güvenliği artırma, askeri alanda iş birliğini sağlama, barış ve istikrarı koruma amacını taşıyor.

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, başarıyla gerçekleşen "Black Sea Hawk 2015" tatbikatının ardından askeri personeli tebrik etti.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Esenyel & Partners, Chambers Europe 2026 Rehberinde Bu Yıl Da Yer Aldı
GYHİB’de Seçim Süreci Netleşiyor: Yeni Başkan Adayı, Mustafa Talha Pepe
Bayramda Otoyol ve Köprülerden 12,3 Milyon Araç Geçti
Global Ports Holding, Avrupa’nın En Büyük Kruvaziyer Terminalini Hizmete Aldı
Hürmüz Boğazı’ndaki Aksamalar Küresel Tarım ve Enerji Piyasalarını Etkiliyor