Rusya'nın şehit ettiği askerler böyle anıldı

Karadeniz Ereğli açıklarında Sarıkamış Harekatı’nı destekleyecek malzemeleri taşırken Rus gemileri tarafından batırılan 3 geminin şehit mürettebatı için anma töreni düzenlendi.

Karadeniz Ereğli açıklarında Sarıkamış Harekatı’nı destekleyecek malzemeleri taşırken 7 Kasım 1914 tarihinde Rus gemileri tarafından batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithatpaşa adlı nakliye gemilerinin şehit mürettebatı için düzenlenen anma töreninde, çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından, her yıl olduğu gibi Karadeniz Bölge Komutanlığı Limanı’ndan TCG Kilimli Karakol Gemisi ile olayın yaşandığı 9 mil açıkta Ereğli Kaymakamı Nasım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından, üzerlerinde batırılan gemilerin isimleri yazılı çelenkler denize bırakıldı.

ViraHaber.com

GÜNCEL Haberleri

Samsun'daki Tekne Faciasında Ölü Sayısı 3 Oldu
Alabora Olan Jet Skiden Düşen Baba ve Kızının Cansız Bedenleri Bulundu
Dev Kruvaziyer Bodrum’a Demirledi
Akçay-Midilli Seferleri Resmen Başladı
Türk P&I Sigorta’dan Denizcilik Sektörüne Özel Yeni Nesil Sorumluluk Sigortaları