Sakarya'da Denizin Rengi Kahverengiye Döndü

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı bulunan Kocaali ilçesinde, sağanağın ardından denizin rengi kahverengileşti, sahil şeridinde kirlilik oluştu.

Kent genelinde etkisini gösteren sağanağın ardından yüksek noktalardaki ağaç ve kaya parçaları ile atıklar, debileri yükselen Melen Nehri ve Islak Ağzı deresiyle denize sürüklendi.

16 kilometrelik sahil şeridinde suyun rengi kahverengiye dönerken çok sayıda plastik şişe, kaya, ağaç ve odun parçaları ile tıbbi atıklar yer yer plajda kirlilik oluşturdu.

Belediye Başkanı Ahmet Acar, bu ay başında turizm sezonu için hazırladıkları sahilin, dün akşam etkili olan kuvvetli yağışın ardından dere ve nehir yataklarından denize dökülen atıklar nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Acar, bölgede temizlik çalışmaları başlattıklarını ve belediye ekiplerinin en kısa sürede sahili vatandaşların kullanımına sunacaklarını kaydetti.

Suyun, rengi kahverengiye dönüşen kıyı şeridi ve kirlilik havadan görüntülendi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Karasu’da Karaya Oturan M/V NINOVA İçin Açıklama: “Bilgi Kirliliğine İtibar Edilmemeli”
TCG Anadolu ve Denizaltı SAHA EXPO Kapsamında İstanbul'da
Sahili Temizlemeye İndiler, Gördükleri Manzara Acı Tabloyu Özetledi
TÜRKLİM Yönetimi Yılport’ta Toplandı: Liman Süreleri Gündemdeydi
IMO Deniz Çevresini Koruma Komitesi’nin Kararları Açıklandı