Salda Gölü "Turizm Merkezi" statüsünden çıkarıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile 30 turizm merkezi ile 5 kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi iptal edilirken, 31 turizm merkezi ile 10 kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesinin sınırları yeniden belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 30 turizm merkezi ile 5 kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi iptal edilirken, 31 turizm merkezi ile 10 kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesinin sınırları yeniden belirlendi.

"Turizm merkezi" statüsünden çıkarılan alanlar arasında Burdur, Yeşilova, Salda Gölü  de yer aldı. Cumhurbaşkanlığının kararıyla "Millet Bahçesi" yapılacak Salda Gölü de turizm merkezi statüsünden çıkarıldı. Ülke genelindeki 30 turizm merkezi ile 10 kültür ve turizm koruma gelişim bölgesinin sınırları da değiştirildi. Sınırları değiştirilen merkezlerin bulunduğu kentlerden bazıları Antalya, Aydın, İzmir, Muğla ve Rize oldu.

Vira Haber 

GÜNCEL Haberleri

İzmir'de Denizde Kadın Cesedi Bulundu
Ege Denizi İçin Fırtına Uyarısı
KTÜ’de Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Deniz Ticaretine Etkileri Ele Alınacak
Yalova'dan 10 Ayda 915 Milyon Dolarlık İhracat
Karadeniz'de Dron Saldırısında Vurulan Dev Gemi İstanbul Boğazı'ndan Geçirildi