Saroz Körfezi'nde kefal bolluğu yaşanıyor

Saroz Körfezi'nde denize açılan balıkçılar, ağlarını kefalle doldurarak limana dönüyor. Yakalanan balıklar kilosu 10 liradan kapış kapış satılıyor.

Denize açılan balıkçılar, ağlarını kefalle doldurarak limana dönüyor.
Saroz Körfezi'nde denize açılan balıkçılar, ağlarını kefalle doldurarak limana dönüyor. Keşan'ın İbrice Limanı'nda balıkçılık yapan Selahattin Gürselli, balıkçılığın zevkli bir iş olduğunu söyledi.

Eşi Tayyibe Gürselli ile uzun yıllardır balıkçılık yaptıklarını belirten Gürselli, son günlerde bol miktarda kefal avladıklarını ifade etti. Gürselli, çıktıkları son avda büyük bir kefal sürüsüyle karşılaştıklarını dile getirerek, "Hanımla beraber balığa çıktık. İtalyan koyu denen bir yer var. Oraya denize girmek için gitmiştik. Fakat orada sürüyü görünce kayığımızdaki ağlarla balığı çevirdik. 400-500 kilogram kara kefal yakaladık" dedi.

Kara kefalin, Ege ve Saros'un en lezzetli balıklarından olduğunu belirterek, göçebe balık sürülerine rastladıklarında ağ atarak bundan nasiplenmeye çalıştıklarını kaydetti. Tayyibe Gürselli de eşiyle yıllardır balığa çıktığını ifade etti. Balıkçılığın kazançlı bir iş olduğunu söyleyen Gürselli, kefalin kilogramını 10 liradan sattıklarını belirtti.

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Karakaya Barajı'nda Yakalanan 42 Kiloluk Turna Balığı İlgi Gördü
Beyşehir Gölü'nde Av Yasağı Başlıyor
Osmaniye'de 2 Metrelik Dev Yayın Balığı Vatandaşın İlgi Odağı Oldu
Menteşe Pazarında Hamsi Ucuzladı
Amerikalılar Türk Levreğine Hayran Kaldı