Saroz Körfezi'nde kefal bolluğu yaşanıyor

Saroz Körfezi'nde denize açılan balıkçılar, ağlarını kefalle doldurarak limana dönüyor. Yakalanan balıklar kilosu 10 liradan kapış kapış satılıyor.

Denize açılan balıkçılar, ağlarını kefalle doldurarak limana dönüyor.
Saroz Körfezi'nde denize açılan balıkçılar, ağlarını kefalle doldurarak limana dönüyor. Keşan'ın İbrice Limanı'nda balıkçılık yapan Selahattin Gürselli, balıkçılığın zevkli bir iş olduğunu söyledi.

Eşi Tayyibe Gürselli ile uzun yıllardır balıkçılık yaptıklarını belirten Gürselli, son günlerde bol miktarda kefal avladıklarını ifade etti. Gürselli, çıktıkları son avda büyük bir kefal sürüsüyle karşılaştıklarını dile getirerek, "Hanımla beraber balığa çıktık. İtalyan koyu denen bir yer var. Oraya denize girmek için gitmiştik. Fakat orada sürüyü görünce kayığımızdaki ağlarla balığı çevirdik. 400-500 kilogram kara kefal yakaladık" dedi.

Kara kefalin, Ege ve Saros'un en lezzetli balıklarından olduğunu belirterek, göçebe balık sürülerine rastladıklarında ağ atarak bundan nasiplenmeye çalıştıklarını kaydetti. Tayyibe Gürselli de eşiyle yıllardır balığa çıktığını ifade etti. Balıkçılığın kazançlı bir iş olduğunu söyleyen Gürselli, kefalin kilogramını 10 liradan sattıklarını belirtti.

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Akçakoca Açıklarında Palamut Bereketi: Tekneler Dolu Dönüyor
Turna Avına Çıkan Balıkçıların Oltasına 127 Santimlik Dev Yayın Takıldı
Balıkçılar Yeni Sezona Hazır: Rumeli Feneri'ndeki Balıkçılar Bu Yıl Palamuttan Umutlu
Balık Ağlarında Bakım Sezonu Başladı
Eylül Ayında Palamuta Doyacağız