Seferihisar-Samos Arası Seferler Başladı

 İzmir'in Seferihisar ilçesi ile Yunanistan'ın Samos Adası'na feribot seferberleri başlarken, seferlerde vatandaşlar kapıda vize kolaylığından yararlandı.

Seferihisar ilçesi ile Yunanistan'ın Samos Adası arasında feribot seferleri yoğun ilgiyle başladı. Teos Marina ve İDO iş birliği ile başlayan sezonun ilk seferinde vatandaşlar, kapıda vize uygulamasından faydalandı.
Teos Marina Müdürü Faruk Günlü, kapıda vize uygulaması nedeniyle yolcu sayısının artmasını beklediklerini söyledi. Günlü, "Sezonun ilk seferi. Pandemi döneminde seferler azalmıştı. Bu sene İDO ile iş birliği yaptık. 1 saatte Samos’a gidebiliyoruz. Heyecanlıyız. Kapıda vize konusundan dolayı yolcuların sayısı artacaktır" dedi.
İDO Operasyon Koordinatörü İsmail Demir de fiyatlar hakkında bilgi vererek, "İDO’nun 37 yıllık tecrübesi var. Artık Ege adalarındayız. Diğer adalar içinde araştırma yapıyoruz. 21 deniz otobüsümüz var. Dünyanın sayılı firmalarındanız. Kapıda vize uygulaması başladı. Ufak tefek aksaklıklar giderilecek. Seferihisar-Samos hattı 45 Euro fiyatında. Gidiş dönüş şeklinde. Kuşadası-Samos ise 52 Euro. Seferihisar’dan Samos’a 1 saatte gidiyoruz” dedi.
Sefere katılan yolcular ise yolculuk süresinin kısalmasından ve kapıda vize uygulamasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Vira Haber 

GÜNCEL Haberleri

14. TAYK – Eker Olympos Regatta için geri sayım başladı
Rotamız TEKNOFEST Mavi Vatan
Net Kârını Yüzde 38 Artışla 46.5 Milyon Dolar’a Yükseltti
15. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda Başvuru Süresi 4 Eylül'e Uzatıldı
Yelkenli Tekne Sulara Gömüldü