Türkiye'nin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda Yemen'e gönderdiği insani yardım malzemesini taşıyan "Şefkat Gemisi", Yemen'in geçici başkenti konumundaki Aden'e ulaştı.
Aden Vali Müsteşarı Muhammed Avad Ahmed, gemi limana ulaşır ulaşmaz, gemideki ekiple beraber yerel yönetim tarafından yapılacak karşılama törenine ilişkin toplantı yaptığını belirtti.
Ahmed, "Gemi Yemen'deki savaşın kurbanlarına yardım için 5 bin 400 ton besin maddesi ve tıbbı malzeme taşıyor" dedi.
Gemi, 5 bin 400 ton insani yardım malzemesi taşıyor
Vali Müsteşarı Ahmed, yarın "Şefkat Gemisi" ekibi ve yerel yönetim temsilcilerinin katılacağı bir basın toplantısı düzenleneceğini bildirdi.
Un, şeker, sıvı yağ, salça, makarna ve pirinç gibi gıda malzemelerinin yanı sıra içerisinde ilaç ve serumun bulunduğu 5 bin 400 ton insani yardım malzemesi taşıyan Türkiye'ye ait "Şefkat Gemisi" 12 Şubat'ta Mersin Limanı'ndan Yemen'e uğurlanmıştı.
ViraHaber.com
GÜNCEL Haberleri
Karadeniz’deki Gemi Saldırıları ICS Aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi’ne Taşındı
Türk Yüzücü Ece Demir, Amerika'da Tarihe Geçti
Türk Somonu Üretim Alanları Denetlendi
Trabzon'da Palamut Bereketi: 1 Eylül'den Bu Yana Bin 300 Ton Palamut Avlandı
13 Hafta Boyunca Gözlerini Denizden Bir An Bile Ayırmadılar