"Sektöre fazla yatırım gelecek"

DTO İzmir Şubesi Başkanı Dologh, Günay ve Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmesine sevindiklerini belirtti.

DTO İzmir Şubesi Başkanı Dologh, Günay ve Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmesine sevindiklerini belirterek, "Sektöre artık daha fazla yatırım gelecek" dedi

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İzmir'den milletvekili adayı olmaları en çok denizcilik sektörünü sevindirdi. Binali Yıldırım'ın meslektaşları olduğunu, Ertuğrul Günay'ın ise deniz turizminin geliştirilmesine büyük katkı sağladığını ifade eden Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, "Denizcilikte İzmir için yeni bir dönem başlıyor. Denize artık daha çok yatırım gelecek" dedi.

"KAZANÇLI ÇIKACAK"
Binali Yıldırım'a İzmir'den milletvekili adayı olması konusunu geçtiğimiz Haziran ayında bir öğlen yemeğinde söylediğini ifade eden Dologh, "Demek ki, düşüncemiz doğru çıktı. Binali Bey hem denizci olması hem de yapısı itibariyle İzmir'de hakikaten seviliyor. Ertuğrul Bey de deniz turizminin önemini biliyor. Bu konuyla ilgili yasal düzenlemeler onun döneminde gedçekleşti. Deniz turizmi için çok önemli adımlar attı. Biz denizciler iki bakan açısından da şanslıyız. Böylece İzmir'de daha çok denizcilik konuşulacak ve daha çok denize yatırım yapılabilecek. Sorunlarımızı İzmirliler olarak iki bakana doğrudan ve daha kolay anlatabileceğiz. İki yatırımcı bakana daha çabuk ulaşabileceğiz. Ayrıca AK Parti'ye İzmirlilerin daha sempatik bakmasını sağlayacak. Denizcilik sektörü kazançlı çıkacak" diye konuştu.

Ege kıyılarında tersane ihtiyacının devam ettiğini belirten Dologh, bölgenin denizcilikte bir takım acil ihtiyaçları olduğunu da vurguladı.

Savaş planı
Dologh, "İzmir'in ihtiyaç duyduğu tersane, İzmir Körfezi'nde şahısların teknelerini denize alabileceği rampalar yok. Körfez'e yat limanı gibi projeler hayata geçmeli. İzmir Alsancak Limanı'ndaki yatırımların hızlandırılması, Körfez'in taranması gibi konular temel önceliğimiz" dedi. Seçim sürecinde gerek Yıldırım gerek se Günay ile denizcilik sektörünün sorunlarını konuşup, isteklerini ileteceklerini ifade eden Dologh, "Mutlaka bizi ziyarete geleceklerdir. Rahat ortamda konuşup sorunlarımızı kendilerine söyleyeceğiz. Seçimlerden sonra ise bir savaş planı hazırlayacağız. Bu planı sayın bakanlara ileteceğiz" şeklinde konuştu.

"İsabetli bir karar"
Denizcilik sektörünün İzmirli duayeni olan ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'la sıkı bir dostluğu bulunan kaptan Altay Altuğ, Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday olmasının İzmir ve denizcilik için inanılmaz fırsatlar getireceğini açıkladı. Altuğ, "Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmesi çok isabetli bir karar. Ben hep Bakan Yıldırım İzmir'den aday olsun isterdim. Kendisine bunu ilettiğimde tebessüm ve sükunetle yanıt veriyordu. Şimdi adaylık kesinleşti. Bakan Yıldırım sayesinde İzmir'de denizcilik alanında birçok olanağın geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yeni Asır
 

GÜNCEL Haberleri

Oltalar Birincilik İçin Denize Atıldı
Su Ürünleri Av Yasakları Kontrolü Sürüyor
Kadıköy’de Kanoya Çarpan Deniz Taksi Kaptanı Adli Kontrolle Serbest
18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği Düzenlendi
Yargıdan İzmit Körfezi'nin Temizliğine Devam Kararı