Şeref Kuru'nun personeli artık özgür

Brezilya açıklarında kaçak bir yolcuyu denize attıkları iddiasıyla 5 ay önce sorgulanan ve gözaltında tutulan 5 Türk denizci, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Malta bayrağı taşıyan 'Şeref Kuru' adlı kuru yük gemisinde görev yapan ve pasaportlarına el konularak bir otelde gözaltında tutulan denizciler yapılan araştırma ve görülen davada masum oldukları anlaşılınca serbest bırakıldılar. İfadesinde gemide işkence görerek ilkel bir sal üzerinde denize bırakıldığını söyleyen Kamerunlu vatandaşın, daha önce aynı yöntemle 7 farklı ülkeye girmeye çalışan ve her seferinde yakalanıp ülkesine iade edilen bir kaçak olduğu tespit edildi.

Brezilya'nın Parana eyaletine bağlı liman şehri Paranagua'da 26 Haziran 2012 tarihinde 28 yaşındaki Kamerunlu Ondobo Wilfred adlı kaçak yolcuyu denize atarak cinayete teşebbüs, işkence ve ırkçılık suçlarından göz altına alınan 19 mürettebattan 14'ü görülen ilk duruşma sonunda serbest bırakılmıştı. Mahkeme, göz altında tutulan 5 kişinin durumuna ise halk jürisi tarafından karar verilmesini talep etmişti.

Parana Eyalet Mahkemesinde görülen ve 8 ay sürmesi beklenen dava yaklaşık 5 ayda neticelendi. Avukatların yanı sıra konsolosluk görevlilieri ve Brezilya Türkiye İşadamları Derneği (ASEBT) yetkililerinin de hazır bulunduğu duruşmada İhsan Sönmezocak, Orhan Satılmış, Ramazan Özdamar, Zafer Yıldırım ve Gürcistan uyruklu Mamuka Kırkıtadze isimli vatandaşlar serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan mürettebat, Kamerun'dan gelen profesyonel bir kaçağın uydurduğu hikaye sebebiyle yaklaşık beş aydır tutuklu bulunduklarını ve bu süreç içinde psikolojik sorunlar yaşadıklarını ifade etti. Brezilya basınına da yansıyan duruşma neticesinde serbest bırakılan denizciler, ailelerine kavuşacakları için sevinçli olduklarını belirtti.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Karadeniz Hırçınlaştı, Dalgalar 3 Metreye Yaklaştı
İMEAK DTO’nun Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit Oldu
Palamut Bolluğu Çileye Dönüştü, Liman Balık Çöplüğüne Döndü
500 Metre Ağ Atan Kaçak Avcılar Vatandaş İhbarıyla Engellendi
Bosphorus Boat Show’un Tarihi Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Değişti