Seydişehir'de sadece "Çim sazanı" avlamak serbest

15 Mart itibari ile başlayan av yasağı nedeniyle Beyşehir'de balık avlama konusunda komple yasak uygulanırken, Seydişehir'de belirli bölgeler olmak şartı ile sadece "çim sazanı" avlamanın serbest olduğu bildirildi.

15 Mart itibari ile başlayan av yasağı nedeniyle Beyşehir'de balık avlama konusunda komple yasak uygulanırken, Seydişehir'de belirli bölgeler olmak şartı ile sadece "çim sazanı" avlamanın serbest olduğu bildirildi.

Seydişehir Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 15 Mart -15 Haziran tarihleri arasında uygulanacak olan av yasağı kapsamında Suğla Gölü'nde diğer göl ve göletlerde tüm balık türlerinin avlanma yasağı bulunurken, belirtilen kanal boyları dahilinde sadece amatör balıkçılara olta ile çim sazanı balığı tutma serbestliği getirildi.

Antalya yolu köprüsünde başlayan Taşağıl Çayı üzerinde bulunan Gölyüzü Leylek Kayası Mevkii'ne kadar bulunan kanal boyu, Çarşamba Çayı üzerinde eski toprak kanal, Irmaklı Köprüsü'nden başlayıp Ortakaraören beldesi giriş köprüsüne kadar bulunan bölümünde amatör balıkçılara sadece çim sazanı avlamanın serbest olduğu vurgulandı.

Yetkililer, amatör balıkçıların yasak ihlali durumunda avlanmaları halinde 253 lira idari para cezası ödeyeceği belirtti.

Ayrıca 25 Mart 2012 itibaren balık pazarlarında ve bölgede avlanan ve av yasağı olan bu balıkların satılması halinde satıcılara gerekli cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.


A.A.

GÜNCEL Haberleri

Silivri Açıklarında Çarpışan İki Gemi Kaptanının Telsiz Kayıtları Ortaya Çıktı: "Alsu, İskeleye Kır"
Suudi Tankeri, Hürmüz Boğazı’nda "Güvenlik" Olayına Karıştı: 2 Denizci Hayatını Kaybetti
Kurupelit Yat Limanı'ndaki Yosunlaşma ve Koku Problemine Çözüm
Tuğberk İmamoğlu’nun İşletmecisinden Açıklama: “En Büyük Önceliğimiz 10 Denizcimize Ulaşılması”
Silivri Açıklarında Çarpışan İki Geminin Kayıp 10 Mürettebatı İçin Telsizden Yardım Çağrısı Yapıldı