Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerine Çıkacak

Hava sıcaklığı yarından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde, yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yağışlı sistemin bugün itibarıyla yurdu terk edeceğini belirten Çelik, yarından itibaren bir hafta boyunca havanın mevsim normallerinin üzerinde ve yurdun büyük bölümünde yağışsız olacağını söyledi.

Sıcaklıkların yarından itibaren Marmara Bölgesi'nden başlamak üzere yurt genelinde artacağını vurgulayan Çelik, "Hava sıcaklığı hafta sonundan itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de mevsim normallerinin 3 ila 6 derece, Doğu Anadolu ile Güney Doğu Anadolu'da ise 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek." dedi.

Çelik, Ankara'da 16-17 dereceye düşen sıcaklıkların hafta sonunda 24-25 dereceye, İstanbul'da 23-25 dereceye, İzmir'de 28 dereceye kadar yükseleceğini bildirdi.

Yarından itibaren sabah saatlerinde bazı bölgelerde sis ve pus beklendiğine dikkati çeken Çelik, sis ve pusun Marmara, iç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'da etkili olacağını kaydetti.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Bilyoner, Bosphorus Cup’ın 25. Yılında Yelken Sporuna Desteğini Sürdürdü
Sirena Yachts 20. Yılında Cannes Yachting Festival 2026’ya Damga Vurdu
Denizüstü Res Limanlar Toplantısı Gerçekleştirildi
YATED ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Sektörün Geleceği İçin Bir Araya Geldi
AVS Global, Sera Gazı Emisyonlarının Ölçümü ve Raporlanması İçin Marine ETS ile İş Birliği Başlattı