Sinem Dedetaş, Avrupa Konseyi’nde Başkan Yardımcılığı Görevine Seçildi

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

CHP Strazburg Birliği tarafından yapılan açıklamada, Dedetaş’ın üstlendiği görevin Türkiye’nin Avrupa Konseyi nezdindeki temsili açısından önemli olduğu vurgulandı. Açıklamada, Dedetaş’ın yerel demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesi açısından kritik bir sorumluluk üstlendiği ifade edildi.

CHP Strazburg Birlik Başkanı Burak Özkuzucu imzasıyla yayımlanan mesajda, Dedetaş’ın yerel yönetimlerdeki halkçı ve şeffaf yönetim anlayışıyla bu göreve seçilmesinin önemli bir gelişme olduğu belirtilerek tebrik edildi.

“Demokrasi Mücadelesinde Önemli Bir Sorumluluk”

Açıklamada, bu başarının yalnızca bireysel bir kazanım olmadığı, aynı zamanda örgütlü mücadelenin ve dayanışmanın bir sonucu olduğu ifade edildi. Avrupa’daki CHP üyelerinin, yerel demokrasi ve adalet mücadelesinde Dedetaş’ın yanında olmaya devam edeceği de kaydedildi.

Dedetaş: “Büyük Bir Sorumluluk Taşıyor”

Sinem Dedetaş ise yaptığı açıklamada, söz konusu göreve seçilmekten onur duyduğunu belirtti. Yeni görevin Türkiye’nin Avrupa Konseyi nezdindeki temsil gücünü artırması açısından önemli olduğunu vurgulayan Dedetaş, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokratik katılımın artırılması ve şehirler arası iş birliklerinin geliştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Dedetaş ayrıca, Üsküdar, İstanbul ve Türkiye adına uluslararası düzeyde değer üreten projelere katkı sunmayı sürdüreceklerini belirterek, yeni dönemde görev alacak tüm meclis üyelerine başarı diledi.

Kaynak: ANKA

GÜNCEL Haberleri

Gemi Mühendisleri Odası’nın 50. Genel Kurulu Yapıldı
A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası'nda
Kocaeli'de Kıyıya Sürüklenen Ölü Yunus Görüntülendi
Bodrum Açıklarında Göçmen Botu Faciası: Ölü Sayısı 19'a Yükseldi
Sahil Güvenlik'ten Gökçeada'ya Denetim