Singapur açıklarında petrol tankerinde yangın

Japonya'dan Filipinler'e doğru seyir halinde olan ‘Hoyu’ isimli petrol tankerinde Singapur açıklarında yangın çıktı. Tankerde bulunan 18 mürettebatın kurtarıldığı öğrenilirken kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Hosho Shipping'in sahibi olduğu 8.925 dwt kimyasal ürün tankerinde, yerel saatle 13-10 saat arasında Singapur'daki Doğu Boğazı'nda bulunan Horsburgh Deniz Feneri yakınında yangın çıktı.

Yardım çağrısı üzerine Singapur Deniz ve Liman İdaresi, Singapur Sahil Güvenlik Birimleri ve Singapur Donanması’nı yangının çıktığı konuma yönlendirdi.

Yapılan kurtarma operasyon sonucunda 113 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğindeki tankerde bulunan 18 mürettebat kurtarıldı. 2009 yılında inşa edilen tankerdeki yangından kurtarılan mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yangının söndürülmesinin ardından yapılan incelemelerde yakıt sızıntısı ve kirlenme olmadığı açıklandı. Tanker yangını ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi’nin En Büyük Mercan Ormanı
14. TAYK – Eker Olympos Regatta için geri sayım başladı
Rotamız TEKNOFEST Mavi Vatan
Net Kârını Yüzde 38 Artışla 46.5 Milyon Dolar’a Yükseltti
15. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda Başvuru Süresi 4 Eylül'e Uzatıldı