Sinop-Yalta seferleri başlayabilir

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Ukrayna ile vizelerin kaldırılması halinde Sinop'un Ukrayna-Türkiye arasında önemli bir kapı olacağını söyledi.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Ukrayna ile vizelerin kaldırılması halinde Sinop'un Ukrayna-Türkiye arasında önemli bir kapı olacağını söyledi.

Geçen yıllarda başlatılan ancak bazı sebeplerden dolayı kapanan Sinop-Yalta deniz seferlerinin, Ukrayna ile vizelerin kaldırılması durumda tekrar başlaması bekleniyor. Sinop Valisi Cengiz, yaptığı açıklamada daha önce denenen Sinop-Yalta seferlerinin vizelerin kaldırılmasıyla tekrar başlayabileceğini, bunun Sinop için büyük bir avantaj olacağını belirtti. Cengiz, "İlimiz denizle iç içe olmasına rağmen, denizin ekonomik fayda ve girdilerinden yeterince yararlanamıyor. Denizin ekonomik olarak avantajlarını kullanmak gerek. Vizelerin kaldırılmasının Sinop için avantaj olacağı kuşkusuz. Vizelerin kaldırılması durumunda turizm ve ticarette önemli bir avantaj yakalarız" diye konuştu.

Nethabercilik

GÜNCEL Haberleri

DEHUKAM’dan Afrika Açılımı: Cibuti ve Tanzanya ile Deniz Hukuku İş Birliği
Nurdağ–Kahramanmaraş Hızlı Tren Hattı Limanlara Açılacak
Somali'de Yolcu Uçağı Hint Okyanusuna Acil İniş Yaptı
İstanbul'un Atık Suları Marmara Denizi'nin Rengini Değiştiriyor
Bakırköy’de İBB'ye Ait Zabıta Aracı Denize Düştü