Somali'ye yük gemisi gönderiyor

Genelkurmay Başkanlığı, Somali'de yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık ve salgın hastalıkların ulaştığı boyut üzerine başlatılan insani yardım faaliyetleri kapsamında 1 adet yük gemisinin görevlendirildiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı, Somali'de yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık ve salgın hastalıkların ulaştığı boyut üzerine başlatılan insani yardım faaliyetleri kapsamında, Somali halkının acil ihtiyaçlarından oluşan insani yardım malzemesini göndermek maksadıyla, 1 adet yük gemisinin görevlendirildiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, TCG GEDİZ (F-495) Fırkateyni, Denizcilik Müsteşarlığınca görevlendirilen insani yardım gemisi M/V BURAK-A'ya Magodişu/Somali'ye intikali süresince refakat edecek ve bölgede mevcut deniz haydutluğu tehdidine karşı destek sağlayacak. TCG GEDİZ (F-495) Fırkateyni, refakat ve destek görevinin ardından bölgede görev yapan çok uluslu koalisyon kuvveti CTF-151 komutasında deniz haydutluğu ile mücadele harekatına katılacak.

(AA)

GÜNCEL Haberleri

Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu
Bodrum’da Akdeniz Foku İlgi Odağı Oldu
TÜRK BİLİM HEYETİ ANTARKTİKA'DA