STS okul gemisi Akdeniz'in birincisi oldu

STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, STI Mediterranean'ın ilk ayağı olan Barcelona-Toulon etabını dahil olduğu B Klasmanında 1., Genel Klasman'da 7.olarak tamamladı.

STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, STI Mediterranean'ın ilk ayağı olan Barcelona-Toulon etabını dahil olduğu B Klasmanında 1., Genel Klasman'da 7. olarak tamamladı.

Bodrum Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, 2013 Piri Reis Yılı şerefine Yelkenli Gemide Eğitim Derneği (YEGED) ve Sarıoğlu Denizcilik destekleri ile STI Mediterranean Tall Ships Regatta(Görkemli Gemiler) yarışında Barcelona-Toulon birinci ayağını dahil olduğu B Klasmanı'nda tüm rakiplerini geride bırakarak birincilikle tamamladı.

Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Rusya, Fransa, Romanya, Macaristan, Hollanda, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Portekiz, İrlanda ve Bulgaristan gibi denizcilikte iddialı ülkelerin "Tall Ships" denilen görkemli yelkenli gemilerinin katıldığı yarışta genel klasmanda da 7. olan STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi Türkiye'yi ve Bodrum'u en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor.

STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, 6 kişilik teknik ekiple birlikte çeşitli üniversite ve yüksekokullardan 14 gönüllü gemiciyle Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da katıldığı bir törenle Barcelona'ya uğurlanmıştı.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Türkiye'nin 6’ncı Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na Yanaştı
Turkon Line Yenilenen Web Sitesi ile Dijital Deneyimini Güçlendiriyor
Jotun’un Yeni Ofisi, Çalışma Kültürünü Güçlendiriyor
Türkiye'nin 6'ıncı Sondaj Gemisi Mersin'e Ulaştı
Aliağa Limanlarında 73 Milyon Ton Elleçleme Yapıldı