Süveyş Kanalı ve limanlar kapatıldı

Mısır'ın başkenti Kahire'de güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere müdahalesinin ardından Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz limanlarının 4 günlüğüne kapatıldığı duyuruldu.

Mısır'ın başkenti Kahire'de güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere müdahalesinin ardından Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz limanlarının 4 günlüğüne kapatıldığı duyuruldu.

Mısır Kızıldeniz Limanlar Kurumu Başkanı Tümgeneral Hasan Falah, "Kızıldeniz limanında mal ve yüklerin indirilip boşaltılma işlemleri 4 gün boyunca durdurulmuştur" dedi.

Süveyş Kanalı sözcüsü Tarık Hüseyin, "Liman hizmetleri ve gemi trafiğinin belli bir müddet kapalı olması 'ülke ekonomisini etkilemez' diyemeyiz ancak bu durum fazla devam etmez" dedi. Hüseyin, yakın zamanda liman hizmetlerinin kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi.

Umre ziyaretinden ülkelerine deniz yolu ile dönen bin 470 kişinin, Safaca Limanı'nın kapalı olmasına rağmen ülkeye giriş işlemlerinin yapılmaya başlandığını dile getiren Tümgeneral Falah, gümrüklü sahalardaki araçların giriş çıkışlarının ikinci bir emre kadar durdurulduğunu sözlerine ekledi.

Limanlarda malların yükleme ve boşaltma hizmetleri ile gemi hareketlerinin yasaklanması, ülke ekonomisine ciddi darbe vuracağı bildiriliyor.

Öte yandan deniz ulaşımının yanı sıra, başkent Kahire'nin çevre illerle bağlantısı, doğudaki Süveyş Kanalı, İsmailiye, Port Said, İskenderiye ve diğer birçok kentin giriş çıkışları güvenlik güçlerince trafiğe kapatıldı.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Caretta Caretta Yuvasının Üzerinde Mangal Ateşi Yaktılar
Dev Sondaj Platformu Çanakkale Boğazı’ndan Transit Geçiş Yaptı
Eyüpsultan Ağaçlı Sahilinde Denizden Askeri Mühimmat Çıktı
İDO'nun Yalova-Pendik Seferleri Tehirli Yapıldı
Vali Varol, Kuşadası'nda Deniz Güvenliği Faaliyetlerini İnceledi