Tanker trafiğini protesto ettiler

Yoğun gemi trafiği nedeniyle sık sık yüreklerin ağızlara geldiği İstanbul önceki gece bir gemi faciasını daha kıl payı atlatırken, Boğaz’da dün tanker geçişlerini protesto için eylem yapıldı.

Yoğun gemi trafiği nedeniyle sık sık yüreklerin ağızlara geldiği İstanbul önceki gece bir gemi faciasını daha kıl payı atlatırken, Boğaz’da dün tanker geçişlerini protesto için eylem yapıldı.

Çok sayıda deniz aracıyla vatandaşın katıldığı eylemde çeşitli pankartlar açıldı. Çeşitli boydan çok sayıda tekne, yan yana ve peş peşe sıralanarak, Boğaz’da bayraklarla tur attı. Eylem sırasında İstanbul Boğazı ulaşıma kapatılırken, özellikle petrol taşıyan tankerlerin İstanbul için yarattığı tehlikeye bir kez daha dikkat çekildi. Tanker trafiği azaltılmadığı sürece İstanbul için facianın kaçınılmaz olduğunu belirten eylemciler, uluslararası girişimde de bulunularak bu kabusun sona erdirilmesini istedi.

 

Milliyet

ÇEVRE Haberleri

Muğla Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği
Belediye Başkanı Dalış Yaptı, Su Altından Müjdeyle Çıktı
Çanakkale Boğazı'nın Rengi Değişti; Avrupa Yakası Mavi Olarak Kaldı
Jeotermal Su Desteğiyle Tatlı Su Karidesi ve Balık Yetiştiriciliği Projesinde Üretim Başlıyor
TUI Junior Academy Türkiye, Kıyıların Korunması İçin Genç “Eko Şampiyonlar” Yetiştiriyor