Taşyaka Koyu için yürütme kararı çıktı

Muğla Göcek'te dün ihalesi yapılan Taşyaka Koyu (Bedri Rahmi Koyu) için Muğla 2. İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Göcek'teki dört koydan biri olan Beddri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun ihalesinin yaptıkları başvuru sonucu Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından durdurulduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi Taşyaka mevkisindeki koyda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün ihale açtığı belirtildi.
      
Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin ihalenin iptali amacıyla Muğla 2. İdare Mahkemesine başvurduğu bildirilen açıklamada, mahkemenin "Yürütmeyi durdurma" kararı verdiği kaydedildi.
      
Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
      
"Dava gerekçesi olarak İl Özel İdaresine tanınan hakların Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı belirtildi. Bu nedenlerden dolayı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak ayrıca, gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu yaptık."

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Begüm Doğulu Uyarmıştı: “Marinalardaki Bakımlar Yangına Davetiye Çıkarıyor”
Füze Saldırısının Ardından Ras Laffan’da Neler Yaşandı?
Yalıkavak Marina’dan Yangın Açıklaması: Can Kaybı Yok
Bodrum’da Marina Faciası: 7 Motoryat Yanarak Battı
KTÜ DUİM Mezunlar Derneği’nden Orta Doğu Gerilimi Uyarısı