TCG Büyükada Körfez limanlarını ziyaret edecek

Türkiye'nin ilk milli gemilerinden TCG Büyükada, Körfez ülkelerinde liman ziyaretleri ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirecek.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Körfez ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla milli gemi TCG Büyükada'nın 18 Ocak-15 Nisan 2015 tarihlerinde Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'nde liman ziyaretleri ve eğitim faaliyetleri gerçekleştireceği belirtildi. 

TCG Büyükada'yı göreve uğurlamak amacıyla 18 Ocak Pazar günü Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda tören düzenleneceği bildirilen açıklamada, söz konusu törene bölgede bulunan askeri birlik komutanları ve personelinin yanı sıra TCG Büyükada korvetinde görev yapan personelin ailelerinin de katılacağı ifade edildi. 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Türk Armatörler Birliği'nden Karadeniz Uyarısı: "Rusya ve Ukrayna Limanlarına Seferler Yeniden Değerlendirilmeli"
Antik Limanların Binlerce Yıllık Serüveni Bu Kitapta Buluştu
GEMİMO'dan Sivil Denizcilere Yönelik Saldırılara Tepki: "Türk Bayraklı Gemiler Hedef Alınmamalı"
Aliağa Heyetinden Midilli'ye Resmi Ziyaret
Bodrum’da Süper Yatlara 21 Tankerle 600 Bin Litre Yakıt İkmali