Tedavi İçin Türkiye’yi Seçenlere Deniz Yolu da Açıldı

Sağlık turizmi kapsamında koronavirüs tedavisi için Türkiye'yi seçen hastalar ile refakatçileri sadece hava veya kara yoluyla değil, Mersin Taşucu Limanı ve Sakarya Karasu Limanı'ndan da ülkeye giriş yapacak ve tedavileri sağlanacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) ile 81 ilin valiliğine "Kovid-19 Pandemisi Süresince Uluslararası Sağlık Turizmi Kapsamında Ülkemize Gelecek Hasta ve Hasta Yakınları Hakkındaki Tedbirler" başlıklı yeni bir yazı gönderildi.

Yazıda, koronavirüs kapsamında Türkiye'den sağlık hizmeti almak isteyen hastaların kabul şartları, Türkiye'ye girişleri, hastaneye yatış, tedavi, taburculuk ve izolasyon kuralları ile hasta ve refakatçilere yönelik önlemlere yer verildi.

Deniz yoluyla gelecek hastalar, Mersin Taşucu Limanı ve Sakarya Karasu Port Limanı'nı kullanabilecek.

Yurt dışından gelecek hasta ve refakatçilerinin kabul edileceği hastanelere ilişkin de düzenleme yapıldı. Bu hastanelerde bilgisayarlı tomografi, MR, ve üçüncü basamak erişkin yoğun bakım ünitesi bulunması şartı aranmayacak.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Vali Varol, Kuşadası'nda Deniz Güvenliği Faaliyetlerini İnceledi
Lara Plajı'nda Kıyı Kirliliğine Bilimsel Takip
Mehtap Turları ve Büyükada Seferleri Başlıyor
Sinop Limanı'nda Batan Lüks Yat 7 Günlük Çalışmayla Kurtarıldı
Kırgız Heyet Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Bayrak Deneyimini İnceledi