Tekirdağ'da 20 gemi açıkta bekliyor

Tekirdağ açıklarında demirleyen 20'ye yakın yerli ve yabancı bandıralı gemi fırtınanın dinmesini bekliyor.

Marmara Denizi'nde saatteki hızı 75 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle balıkçılar Tekirdağ'da bugün denize açılamadı. Dalga boyu 5 metreyi buldu.

Marmara Denizi'nde dün geceden bu yana etkili olan ve sabah saatlerinde etkisini artıran lodos, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Tekirdağ Limanı'na sığınan balıkçı tekneleri 2 gündür balığa çıkamadı. Zaman zaman saatteki hızı 75 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Ro-Ro taşımacılığı yapan gemiler limana yanaşamadı. Tekirdağ açıklarında demirleyen 20'ye yakın yerli ve yabancı bandıralı gemi fırtınanın dinmesini bekliyor.

Tekirdağlı balıkçı Eyüp Yiğiter, fırtına nedeniyle 2 gündür denize açılamadıklarını belirterek, bu durumun balık fiyatlarına da etkisinin olacağını tahmin ettiğini söyledi.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

10. Dönemin Son Meclis Toplantısı Yapıldı
WISTA Türkiye “White Party”de Denizcilik Sektörü Geleceğin Kadın Denizcileri İçin Buluştu
The Italian Sea Group ve Mutlutur Yatçılık’tan Stratejik İş Birliği
Zonguldak'ta Sağanak ve Fırtına: Liman Sarıya Büründü
Deniz Harp Okulu Öğrencilerinden TCG Osmangazi İle Uygulamalı Eğitim