Tekirdağlı Balıkçılar Ağ Atmak İçin Poyrazın Dinmesini Bekliyor

Tekirdağlı balıkçılar, Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz dolayısıyla ava çıkamadı.

Denize açılamayan balıkçılar, Süleymanpaşa Balıkçı Barınağı'nda teknelerinin bakımını yapıp ağlarını onarıyor.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, poyrazın 3 gündür etkisini sürdürdüğünü söyledi.

Çarşamba gününe kadar balıkçıların havanın dinmesini bekleyeceğini ifade eden Pehlivanoğlu, "Poyraz çarşamba gününe kadar sürecek. Rüzgarın etkisini yitirmesiyle balıkçı arkadaşlarımız, faaliyetlerini lüfer, istavrit ve hamsi avcılığıyla sürdürecek." dedi.

Balıkçı Hüseyin Oğuz da poyrazdan dolayı ava çıkamadıklarını belirtti.

Kıyıda ağ ve tekne bakımı yaptıklarını ifade eden Oğuz, "Hava sakinleşene kadar limanda bekleyeceğiz. Rüzgarın dinmesiyle birlikte yeniden denize ağ atarak nasibimizi arayacağız." diye konuştu.

Poyraz nedeniyle Tekirdağ açıklarına demirleyen yerli ve yabancı bandıralı 8 şilep ve tanker de havanın normale dönmesini bekliyor.

Vira Haber

BALIKÇILIK Haberleri

Çanakkaleli Balıkçılar Sezondan Memnun
Yılan Balıkları7 Bin Kilometre Kat Ederek Meksika Körfezi’nden Aydın’a Ulaştı
Geç Gelen Kış Balığın Tadını Kaçırdı
Gelibolu’da 45 Kilo Balığa El Konuldu, 37 Bin 770 Lira Para Cezası Kesildi
Binlerce Vatandaş Hamsi Festivalinde Buluştu: 7 Ton Hamsi Tüketildi