Tekne tamiri geleneği tarih oluyor

Karadeniz'de kayık yapan usta sayısı azalırken buna paralel olarak tekne tamir ustaları da giderek azalıyor.

Son yıllarda balıkçılık sektöründe yaşanan bazı olumsuzluklar küçük balıkçıyı daha fazla etkilediği belirtilirken kayık ustaların ardından tamirci ustaları da giderek yok oluyor.

Yaklaşık 30 yıldır tekne tamir işiyle uğraşan Şeref Ofluoğlu (53) balıkçılık sektöründe yaşanan gelişmeler kendilerini ister istemez olumsuz etkilediğini belirterek yeni neslin bu mesleği pek tercih etmediğini söylüyor.

Ofluoğlu, "Trabzon'da kayık yapan ustaların sayısı azalırken buna parelel olarak tekne tamir usta sayısı da giderek azalıyor. Balıkçılık mesleğinin geleceği olmadığından bizim mesleğimizi pek tercih eden olmuyor. Trabzon'da tekne tamir ustası sayısı iki elin parmaklarını geçmiyecek kadar azalmış durumda. Yani mesleğimiz her geçen gün kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya" dedi.

virahaber.com

DENİZ KÜLTÜRÜ Haberleri

Didim’de İkinci Caretta Yuvası Koruma Altına Alındı
Aydın’da Yılın İlk Caretta Caretta Yuvası Tespit Edildi
Kocaeli'de Hedef, Yüzde 100 Ileri Biyolojik Arıtma Şehri Olmak
Bodrum'da Deniz Çayırlarını Korumak İçin Proje Başlatıldı
Türkiye'nin En Büyük Adası Gökçeada'da En Büyük Ada Martısı Kolonisi