Tersanede patlama: 11 yaralı

Türk tersanelerine örnek gösterilen Avrupa tersanesi Lloyd Werft'de patlama oldu. 9 Mayıs sabahı Lloyd Werft Tersanesi’nde Santa Ana tankerinin makine dairesinde yangın çıktı.

Çıkan yangında 11 işçi ve mürettebat yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Tüm giriş ve çıkışlar gemide kontrol altına alınıp CO2 yangın söndürme sistemi ile alevler söndürüldü. Çıkan patlamanın nedeni hala bilinmiyor. Yaralılardan ikisi Wilhelmshaven at Bremen ve Sanderbusch acil helikopter ile hastanelere kaldırıldı. On bir kişi ağır yanıklar geçirdi.

İtfaiye büyük bir yangın çıkmasını engelledi. Tersane işçileri ve mürettebat, ihtiyatlı müdahale memnuniyetle karşıladı.

Lloyd Werft 190 metre uzunluğundaki "Santa Ana"yı onarmak için mayıs ayında başlamıştı. Yard çizgisinde gelen kaza hakkında bir fikir elde etmek için polis yetkililerle soruşturma başlattı.
 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Kumbahçe Sahilinde İşgalden Temizleniyor
Antalya'da Düzensiz Göçmen Botu Faciası: 14 Ölü
Bakan Uraloğlu: "Doğu Akdeniz GTH Projesi, Mavi Vatanımızda Çıkarlarımızı Koruyacak"
Geleceğin Kadın Kaptanları Denizcilik Sektörüne Katkı İçin Göreve Hazırlanıyor
Tuzla'daki Mehmet Akif Ersoy Vapuru Yeniden İstanbul'a Hizmet Edecek