Topbaş: Kanal İstanbul cesur bir yatırım

İBB Başkanı Topbaş "Boğazı kurtarmak adına böyle bir adım atmak gerekliydi. Bu büyük bir cesaret gerektiren, gerekli bir yatırım. İstanbul’u kurtarmak adına böyle bir adım atmak gerekiyor” dedi.

İstanbul büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldığı bir toplantıda çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul’un hükümetin önemli projeleri arasında yer aldığını söyleyen Kadir Topbaş, “İstanbul Boğazı’ndan yılda 60 bin civarında gemi geçiyor. Bunun 17-18 bini tanker ve petrol taşıyor. İstanbul Boğazı SİT alanı olmasına rağmen, açık deniz kabul ediliyor.

Boğaz’a radarlar için bir takım kuleler dikildi. Ancak dümen kilitlendiği zaman kuleler de bir şey ifade etmiyor. Boğaz’da ciddi sıkıntılar yaşanabilir. İstanbul Boğaz’ından gemi geçişi bu kadar tehlike olmasaydı, böyle yeni bir kanal açmak gerekmezdi. Giderek artan petrol sarfiyatı, gemi taşımacılığın devam etmesi gibi gelişmeleri düşündüğünüzde İstanbul Boğazı’nı kurtarmak adına böyle bir adım atmak gerekliydi. Bu büyük bir cesaret gerektiren, gerekli bir yatırım. İstanbul’u kurtarmak adına böyle bir adım atmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Türk Armatörler Birliği'nden Karadeniz Uyarısı: "Rusya ve Ukrayna Limanlarına Seferler Yeniden Değerlendirilmeli"
Antik Limanların Binlerce Yıllık Serüveni Bu Kitapta Buluştu
GEMİMO'dan Sivil Denizcilere Yönelik Saldırılara Tepki: "Türk Bayraklı Gemiler Hedef Alınmamalı"
Aliağa Heyetinden Midilli'ye Resmi Ziyaret
Bodrum’da Süper Yatlara 21 Tankerle 600 Bin Litre Yakıt İkmali